top of page

Vanlige spørsmål og svar
 

 

Hunden min er veldig engstelig/kan være agressiv i visse siuasjoner.

 • Hunden din er velkommen til oss, men det er viktig at du tidlig gir beskjed om dette, så vi har informasjonen om det skulle oppstå en situasjon. Vi trenger også å vite om dette for å kunne kontakte deg hvis det skulle vise seg å bli vanskelig for hunden eller frisøren å utføre tjenesten.

Jeg har en eldre hund, hva bør jeg tenke på?

 • Din seniorhund er velkommen hos oss, men det er bra om du informerer oss om alder og eventuelle smerter i ledd

 

Jeg har en stor hund, går det greit i salongen?

 • Vi badekar som er beregnet for både små og store hunder. Sammen med våre justerbare klippe- og stellebord, garanterer vi at hundens bad blir både trygt og behagelig.

 

Hunden min har sensitiv hud/er allergisk, hvordan fungerer behandlingen da?

 • Om hunden din har allergi eller er ekstremt sensitiv, har vi sjampo som er tilpasset dette. Du kan også be hundefrisøren om å bruke din sjampo hvis du ønsker.

 

Når bør jeg bestille første besøket i hundesalongen?

 • Du bør vente minst 14 dager etter vaksinasjonen som skjer rundt 3 måneders alder, men før valpen er 6-7 måneder. Perfekt tidspunkt for første besøk er mellom 14 til 24 uker. Da kan det være lurt å bestille en time til valpetrening. Her får valpen oppleve å bli håndtert og du som eier får mye nyttig info om pelsstell for akkurat din hund. Du får råd individuelt tilpasset til din hunds  pelstypen og adferd.

 • Når valpen er rundt 8 måneder skjer det en hormonell endring i kroppen til hunden. Pelsen starter å endre seg, som gjør at den kan floke seg lettere. Hvis du klipper hunden din rundt denne tiden unngår man floker og unødvendig bruk av børste og kam ved første behandling, som lett kan skape en stresset hund. Hvis du ønsker å beholde pelsen lang er dette et godt tidspunkt for første bad og føn. Husk at denne opplevelsen skal hunden din huske for resten av livet. Prøv å forberede hunden din så godt så mulig:

 1. Sørg at valpen er vant til å bli tatt på potene, klørne og snuten.

 2. Prøv å børste og gre valpen så ofte som mulig.

 3. Gjør valpen vant til lyden av hårføner og blås på hunden av og til – det lærer hunden at den ikke er farlig.

 4. Sørg at hunden er vant til fremende mennesker.

Alt dette skal hjelpe din firebeinte venn å ha en mindre stressfull opplevelse ved sin første behandling.

Å velge rett tidspunkt for klipp av hunden din, kan være avgjørende for hvor mange behandlinger som trengs i tiden etter.

 

Hvor ofte bør jeg komme til behandling hos dere?

 • Det kan variere mellom raser og hver enkelt hund. Generelt sett anbefaler vi et regelmessig besøk vær 8. uke. Dette kan variere kraftig i forhold til rase. Passer du på å gre og børste pelsen regelmessig selv, kan du også forlenge tiden mellom dine besøk.

 

Hva er forskjellen på trimming og klipping?

 • Noen hunderaser kan kun trimmes eller kun klippes, og noen kan begge deler. Trimming av pelsen er vanligst å gjøre på hunder som er strihåret (har blanke dekkhår), men andre pelstyper kan også trimmes. Klipp gjøres på raser som generelt har en lengre pels (har en mattere pelstype).

 

Hva skal jeg tenke på etter behandling?

 • Vanligvis støter ikke hunden din på noen problemer etter en vanlig klipp så din jobb blir å vedlikeholde og børste pelsen. Hvis hunden hadde mye floker før barbering, kan det hende den får en reaksjon. Dette kan innebære kløe, men oftest gir det seg etter noen dager.

 

Kan Klipping/barbering irritere huden til min hund?

 • Floker inntil huden og bruk av barbermaskin kan irritere huden.

 • Klipp rundt intimsonene kan føre til kløe/irritasjon på huden.

 • Irritasjonen forsvinner som regel etter 1 – 2 dager.

 

 

Min hund har floker, hvilke hjelpemidler finnes?

 • Vi anbefaler en flokespray som hjelper til med å løse opp floker og knuter i pelsen. Bruk også en flokeoppløsende kam regelmessig hvis du vet at hunden lett får floker i pelsen.

bottom of page